Budapest – Ez aztán a kiskarácsony! Míg a világ különböző városai versenyeznek, ki tudja a legsudárabb karácsonyfát felállítani, Budapesten bemutatták a világ legkisebb, mindössze 3 centiméter "magas" karácsonyfáját.

A parányi zöld ékszert ezüstfenyőből készítette Tóth Avanti Péter grafikus. A törpefenyőhöz törpe talpazat is dukál, amely ez esetben aranyozott fából készült, a fácska ágait ezüstszálas gyöngyök, tetejét aranycsillag díszíti. Állítólag nincs a világon még egy ilyen kicsi élő karácsonyfa, így akár a Guinness-rekordok közé is bekerülhet.

Így karácsony környékén, amikor rohanunk, hogy minél inkább kitegyünk magunkért, sokszor elmegyünk a kicsi, jelentéktelennek tűnő apróságok mellett. A nagy vásárlási lázban elfelejtjük, miről is kellene a karácsonynak tulajdonképpen szólnia – vélekedett az "alkotó".

Most karácsony előtt ennek külön jelentősége van! Ez a méreteiben elenyésző fenyő a karácsony valódi szellemiségét kívánja felidézni. A lényeg az, hogy az ember szeretettel forduljon a másik emberhez, és akkor válik ünnepé az ünnep – tette hozzá a grafikus.

A karácsonyfát 18-án, kedden 10 órától szombat 16 óráig lehet megtekinteni a Műcsarnok aulájában.